06-24717614       info@paganweddingplanner.nl

Handfasting

Een Handfasting is een alternatieve manier van het vieren van je relatie, los gebaseerd op oude tradities uit de Britse eilanden.

Geloften kunnen worden gedaan voor een 'een jaar en een dag', 'een leven', 'voor eeuwig' of 'zo lang als de liefde zal duren.' Moderne handfastings zijn populair onder paganisten (druïden, heksen e.d.), maar de ceremonie kan worden aangepast aan jullie geloofsovertuiging en levensvisie. Ik zal jullie handfasting samen met jullie ontwerpen zodat het ritueel echt helemaal jullie ritueel wordt.


Handfastings worden meestal buiten in een cirkel uitgevoerd. Daarbij worden de handen, symbolisch, met elkaar verbonden met een koord of lint. Bij de ceremonie wordt ook gebruik gemaakt van de symboliek van de vier richtingen en de daarbij behorende elementen (lucht, vuur, water en aarde). Dit is een krachtige manier om het huwelijk te zegenen en je te focussen op de verschillende aspecten in jullie relatie.


Je kan kiezen uit vele soorten handfastings. Je kan hierbij denken aan een puur Druïde ritueel, Keltisch, Noors, Sjamanistisch etc. In overleg met jullie is vrijwel alles mogelijk! 


Als jullie interesse hebben, stuur dan een email naar 

info@paganweddingplanner.nl