06-24717614       info@paganweddingplanner.nl

Nemeton

De meeste heksengroepen worden covens genoemd, en druïdegroepen groves of seedgroups. Waarom dan nu “Nemeton”? Een Nemeton is, in de Keltische traditie, een heilige ruimte. Deze ruimten waren vooral te vinden in de bossen, ze waren omringd door bomen. In deze ruimten kwamen de Druïden samen voor de vieringen en rituelen. Er zijn tegenwoordig ook een aantal groepen die zich een Nemeton noemen.

De Nemeton wordt geleid door Sylvie en Peter.

Ik (Peter) ben zowel heks (hogepriester) als druïde. Deze paden combineer ik tot 1 pad. Ik werk vooral vanuit de Keltische traditie (hoewel ik zeer open sta naar andere tradities!). Ik heb 4 jaar in Schotland gewoond, en heb druidisme daar opgepakt via de Orde van Barden, Ovaten en Druïden (OBOD). Naast de OBOD zat ik ook in coven Salix (die inmiddels is opgeheven helaas). Binnen deze coven beoefenden we traditionele hekserij.

Sylvie is heks en sjamane. Sylvie zat ook in coven Salix en is hogepriesteres. Als sjamane is ze opgeleid door Joke van Koningshoven in het kern-sjamanisme. Daarnaast is Sylvie ook lid van de OBOD en zit momenteel in de bardengraad.

De ervaringen die we hebben opgedaan als druïde, heks en sjamane willen we graag overdragen, en we willen heel graag mensen begeleiden op hun pad. De Nemeton staat open voor nieuwe leden vanaf 18 jaar. We komen 1 keer per maand samen. Deze samenkomsten zullen vooral buiten plaatsvinden, in het bos, in midden Nederland. Dus: ook bij slecht weer! Gepaste kleding is dus echt welkom! Alleen bij extreem weer zal de avond binnen plaats vinden bij mij thuis. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de jaarfeesten te vieren!

De Nemeton is dus gebaseerd op de basisprincipes van druïdisme, en aangevuld met hekserij en sjamanisme. Het de bedoeling dat je niet alleen als persoon groeit, maar dat we ook als groep groeien.

Sacred Forest Nemeton

Afgelopen voorjaar zijn we gestart met deze prachtige groep van 11 mensen (inclusief wij zelf), en met trots kan ik zeggen dat iedereen nu is ingewijd als Bard. De groep groeit en bloeit, en we zijn een zeer hechte vriendengroep/familie geworden. Een groep die veel met elkaar optrekt, heel divers is, maar vooral heel krachtig! Als wij bij elkaar zijn dan ontstaat de magie vanzelf!

Zoals je begrijpt is aanmelding voor deze groep niet meer mogelijk. Maar....zodra deze leden van de Nemeton over zijn naar de volgende graad (Ovaat), dan start de volgende groep. Dit zal in de eerste helft van 2017 het geval zijn. Hou deze pagina dus in de gaten!

Wil je meer informatie over druidisme of hekserij? Kijk dan eens op mijn andere website: www.witchdruid.com of stuur een mailtje naar witchdruid6@gmail.com